Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Binnenschilderwerken: kosten en info

BouwAdviseur

Ben je de kleur op je muur helemaal zat? Of is het simpelweg tijd voor vernieuwing? Dan kun je er voor kiezen een schilder in te schakelen. Hier lees je alles over binnenschilderwerken..

Veelvoorkomende binnenschilderwerken

Wanneer je het hebt over schilderwerken zijn er heel veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je een buiten en een binnenschilder en je hebt zelfs een winterschilder. Hier gaan we het hebben over de binnenschilder en beter gezegd, de meest voorkomende binnenschilderwerken. 

  • Muren. Natuurlijk is ‘muren’ het eerste onderdeel waar we het over gaan hebben. Of het nou gaat over een leuk kleurtje, of een effen wit, een likje verf kan voor veel verandering zorgen. Wanneer de oude verf begint af te bladeren bijvoorbeeld. 
  • Plafond. Dit is misschien iets minder bekend, maar ook het plafond heeft zo af en toe een nieuwe laag verf nodig. En je kunt er zelfs voor kiezen het plafond ook in een leuke kleur te schilderen zodat het bij de muren past. 
  • Trap. Het gaat hierbij om de trap zelf, maar ook om het trapgat. Maar de trap schilderen is niet alleen mooi, het kan ook nog heel noodzakelijk zijn. Een houten trap moet namelijk regelmatig geschilderd worden om deze te beschermen. 
  • Deuren en kozijnen. De deuren worden veel gebruikt en daarom is af en toe een nieuw laagje niet overbodige luxe. Dit wordt gedaan door de deur van de scharnieren te halen. Wanneer dit gedaan wordt, kun je ook meteen de kozijnen mee nemen. 
Interior renewal. Tray, roller and brush for painting, top view

Kosten binnenschilder

Wanneer je een schilder inschakelt komen daar natuurlijk ook kosten bij kijken. Wat het precieze eindbedrag wordt, verschilt per schilder. Een perfecte rekensom zul je dus niet kunnen maken.
Hieronder vind je een kort kostenoverzicht. Voor meer informatie over binnenschilderwerk en de kosten kun je terecht op BouwAdviseur

WerkenPrijzen 
Binnenmuur€ 15,- tot € 20,-
PlafondSpuiten: € 6,-Verven: € 10,- tot € 20,-
Trap€ 15,- tot € 20,- per traptrede
Ramen€ 15,- tot € 25,- per raam
Deuren€ 70,- tot € 110,- per deur