Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

De eigenschappen van de marsilea crenata

Het is belangrijk om eens naar de eigenschappen van de marsilea crenata te kijken. Het is een plant die je kunt scharen onder de bodembedekkers. Sommigen stellen zelfs dat dit de beste bedekker van allemaal is. Zeker wanneer je wat minder licht in het aquarium hebt. Dan komt deze plant vaak juist het best tot zijn recht. Daar kan je dus heel gemakkelijk van profiteren. Daarnaast heeft de plant ook nog enkele andere belangrijke eigenschappen waar je veel waarde van kunt hebben. Dat maakt het dus nog wat interessanter om ermee te willen werken.

Een mooie vorm

Wat vooral belangrijk is als het om de marsilea crenata gaat, is dat de vorm aanspreekt. Veel liefhebbers hebben graag varenachtige planten in het aquarium. Deze soort past daar dan ook perfect bij. Alleen dan wel met kleine blaadjes die een halve centimeter breed worden. Dat de plant klein is maakt hem niet teer. De plant kan goed in de schaduw leven en kan ook hoge temperaturen goed aan. Dat maakt het verzorgen ook wat gemakkelijker. Je hebt er minder omkijken naar. Bedenk je wel dat betere omstandigheden wel tot betere groei leiden ook voor deze plant.

Gemakkelijk te planten

De marsilea crenata heeft bovendien als voordeel dat deze gemakkelijk te planten is. Je kunt er meerdere naast elkaar zetten. Mits je zorgt dat ze enkele centimeters uit elkaar staan. Wanneer ze groeien, groeien ze dan naar elkaar en kan je zo het hele aquarium er op een mooi manier mee vullen. Dit wordt ook wel een tapijt genoemd. De echte kenners weten hoe belangrijk het is om een mooie bedekking van de bodem te hebben. Het is ook interessant om te zien hoe de hoogte kan variëren van 1 tot 3 centimeter. Dit is het mooist.

Geen moeilijke plant te noemen

Het is ook zo dat de marsilea crenata geen moeilijke plant is. Ook in een aquarium zonder grote hoogstandjes kan deze groeien. Zoals gezegd zijn licht en temperatuur minder belangrijk voor deze plant. Ook een beperkte hoeveelheid CO2 is geen enkel probleem. Het is de plant die op een trage manier gemakkelijk goed kan groeien. Het is in ieder geval goed om te weten wat de mogelijkheden zijn die je hebt op dit gebied. Je kunt er een mooie basis mee leggen die er ook nog eens goed uit ziet. Dat is wat je zoekt.

Bron: Aquascaper.be