Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Alles wat u moet weten over de lavendel 

lavendel

Lavendel is een populaire plant onder de mensen. Dat komt omdat het een mooie kleur heeft en een heerlijke geur waar bijen, hommels en vlinders op afkomen. Ook is het een mooie decoratie voor je tuin die ook de gedurende winter meegaat. Ook wordt lavendel in kruidentuinen geplant omdat kruiden er niet altijd mooi uitzien. Wat de plant ook zo trendy maakt is het makkelijk te onderhouden is. Het vraagt namelijk om weinig onderhoud. Je hoeft de plant maar 2 keer per jaar te snoeien en af en toe water te geven. Ook kan de plant goed gecombineerd worden met andere planten in de tuin. De plant zorgt ervoor dat de struiken goed opgevuld wordt. 

lavendel

Weetjes lavendel

De naam ‘lavandula’ is oorspronkelijk van het woord ‘lavare’. De betekenis van lavare is wassen in het Latijn. De Romeinen en Grieken gebruiken lavendel als badkruid vanwege de geur en therapeutische werkingen. Wist je dat lavendel verschillende medicinale kenmerken heeft? Het zorgt ervoor dat je gekalmeerd wordt als er sprake is van stress. De oorspronkelijke lavendel heeft een uiterlijk van lange zilvergrijze of blauwachtige stengels.

Tip: koop pas in het late voorjaar potplanten waarbij precies wordt aangegeven wat voor soort- of rasnaam het is. Koop ook nooit slappe of vergeelde planten.