Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Ardenner split wordt gewonnen in de Belgische Ardennen

Ardenner split

Ardenner split wordt gewonnen in de Ardennen te Limburg (België). De Ardenner split heeft een donkere grijs/antracieten kleur die erg mooi is in iedere tuin. De Ardenner is in verschillende formaten leverbaar. De Ardenner split bij Siergrind33; Voordelig & snel. Bij Siergrind33 is de Ardenner split leverbaar tegen de laagste prijsgarantie. Zo weet u zeker dat u de beste prijs in huis heeft! Geen fan van de Ardenner split? Bekijk ook de andere splitsoorten in het aanbod van Siergrind33.nl. Ze hebben bijvoorbeeld de Basalt split en de Zebra split ook op voorraad.

Siergrind33

Wanneer u kijkt naar grind en split zit er wel degelijk een verschil tussen deze stenen. Siergrind wordt gevormd door de natuur. Het grind is geslepen door het water en heeft hierdoor een ronde vorm gekregen. Split wordt niet zo gewonnen. Split wordt namelijk machinaal gemaakt. Stenen worden in grote brokken gedolven en vervolgens in het formaat, die nu aangeboden worden, gebroken. Hierdoor heeft split scherpere randen en ziet het qua vormgeving niet hetzelfde uit als grind. Split is leverbaar in verschillende formaten omdat de stukken rots worden gezeefd met verschillende afmetingen. Ook grind wordt in verschillende formaten gewonnen langs de rivieren.

 

Om split aan te leggen is het aan te raden om, net als bij het grind, een antiworteldoek te gebruiken. De doek zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt zich door het split te maneuvreren. De antiworteldoek is in verschillende maten leverbaar. Leg de antiworteldoek, voordat u split gaat plaatsen, op de eindpunten vast. Zo zorgt u ervoor dat het doek niet wegwaait wanneer u het grind gaat leggen. Meer tips of trucs over hoe u het best kiezelstenen kunt gaan plaatsen bekijkt u op Siergrind33. Zij leggen u alles stapsgewijs uit zodat u een mooi eindresultaat in de tuin krijgt.