Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Dakisolatie: voordelen en prijzen

dakisolatie

Een dakisolatie is een goede investering omdat het zorgt voor een prettig binnenklimaat en een lagere energierekening. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je een dakisolatie wil laten uitvoeren door een isolatiebedrijf, die elk hun eigen kosten met zich meebrengen. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit uiteenlopende soorten isolatiemateriaal afhankelijk van je type dak, en is er ook een verschil in kosten voor het laten isoleren van een hellend dak en kosten voor het laten isoleren van een plat dak. In dit artikel lees je waarom een dakisolatie nuttig is en alles wat je kunt verwachten als het gaat om kosten die je betaalt aan de isolatiespecialist per soort isolatie. 

De voordelen van dakisolatie

Een dakisolatie laten uitvoeren aan je dak heeft verschillende gunstige voordelen. Wanneer je je dak niet laat isoleren gaat er veel warmte verloren, waardoor je hogere stookkosten moet betalen om het warm te houden in huis. Met een dakisolatie bespaar je dus flink op energiekosten. 

Daarnaast is een dakisolatie ook nuttig omdat het vochtproblemen aan je dak kan voorkomen, zodat je geen last krijgt van schimmels of vochtplekken aan je plafond. Een goede vochtwering zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Het is de investering dus meer dan waard!

dakisolatie

Prijzen dakisolatie per soort 

De prijs voor een dakisolatie wordt bepaald op basis van het materiaal, type dak en de isolatiewaarde. Ook zijn er soms werkzaamheden nodig voor de voorbereiding zoals het weghalen van de oude dakbedekking die meewegen in de kosten.


Een dakisolatie kan via de buitenkant of langs de binnenkant worden gedaan door de specialist. Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen per soort isolatie. Deze kosten zijn exclusief btw en afwerking: 

Prijzen dakisolatie

Methode van isolatieSoort dakGemiddelde kosten per m²
Isolatie langs buitenHellend€40,- tot €60,-
Isolatie langs binnenHellend€20,- tot €50,-
Isolatie langs binnenPlat€45,- tot €100,-
Isolatie langs binnenPlat€25,- tot €40,-.