Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Houten plantenbakken

Houten plantenbakken

Voordelen van houten plantenbakken van steigerhout

Zit u te denken aan nieuwe houten plantenbakken voor in uw tuin? Steigerhouten plantenbakken zijn een trendy en veelzijdige toevoeging aan elke tuin, terras of balkon. Deze robuuste en stijlvolle plantenbakken hebben namelijk een boel voordelen. Welke? U leest er in dit blog meer over.

Duurzaam en sterk

Steigerhout kan van nature goed tegen weersinvloeden, waardoor de plantenbakken duurzaam zijn en lang meegaan. Steigerhouten plantenbakken kunnen moeiteloos alle seizoenen doorstaan zonder te vervormen of te verslechteren.

Milieuvriendelijk

Steigerhout is altijd afkomstig van gerecyclede houten planken die eerder in de bouw werden gebruikt. Door te kiezen voor steigerhouten plantenbakken, draagt u meteen bij aan een beter milieu door recycling te bevorderen.

Veelzijdig

Steigerhouten plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Hierdoor kunt u creatieve en aantrekkelijke tuincombinaties maken die passen bij uw persoonlijke stijl en het thema van uw buitenruimte. Daarnaast is geen enkele steigerhouten plantenbak precies hetzelfde. Al uw houten plantenbakken zullen dus uniek zijn!

Onderhoudsarm

Steigerhouten plantenbakken hebben weinig onderhoud nodig. Het onderhoud is minimaal; af en toe schoonmaken en opnieuw beitsen volstaat om hun frisse uitstraling te behouden. Ideaal dus.

Goede drainage en een ademend vermogen

Steigerhout laat water goed door, waardoor overtollig vocht gemakkelijk wordt afgevoerd. Dit voorkomt dat de planten worden blootgesteld aan te veel water, wat wortelrot kan veroorzaken.

Makkelijk te verplaatsen

Steigerhouten plantenbakken zijn vaak licht in gewicht en ze hebben vaak ook handvatten, waardoor u ze gemakkelijk kunt verplaatsen naar verschillende delen van uw tuin, terras of balkon. Zo past u de indeling van uw omgeving eenvoudig aan zonder te veel gedoe.

Ideaal voor kwekerij

Door hun vaak diepe structuur bieden veel steigerhouten plantenbakken meer dan genoeg ruimte voor de groei van kruiden en groenten. Kweekt u graag uw eigen groente, kruiden en fruit? Dan zijn steigerhouten plantenbakken ideaal voor u!

Natuurlijke look

Steigerhouten plantenbakken hebben een rustieke en natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende tuinontwerpen. Ze voegen een warme en gezellige sfeer toe aan elke buitenruimte. Hierdoor maakt het bijna niet uit welke stijl tuin u heeft, een steigerhouten plantenbak past er altijd bij.

Meer inspiratie

Meer inspiratie voor de indeling van uw tuin? Lees dan meer van onze blogs.