Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Je garagedeur onderhouden, zo doe je dat

Veel mensen staan er niet bij stil dat ze hun garagedeur moeten onderhouden. Doe je dat niet, dan kunnen er op ten duur gevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien gaat een goed onderhouden garagedeur langer mee dan een deur waar nooit naar wordt omgekeken. Maar hoe doe je dat dan, een garagedeur onderhouden? In dit blog vertellen we je het.

Smeer de garagedeur onderdelen

Vooral de assen en de lagers van de garagedeur kunnen na verloop van tijd stroef worden. Daarom is het belangrijk om ze zeker twee keer per jaar in te smeren. Als je dat toch doet, maak een gelijk even de rails van de garagedeur schoon. En controleer of alle schroeven en bouten goed vastzitten.

Rubbers vervangen

Rubbers drogen na verloop van tijd uit waardoor ze hard worden en niet meer goed functioneren. Het is daarom belangrijk om zo nu en dan te controleren en indien nodig te vervangen. Rubbers die in goede conditie verkeren sluiten de garage immers beter af en zorgen er op die manier voor dat er minder tocht, vocht en kou de garage kan binnenkomen.

Het deurblad reinigen

Het deurblad van de garagedeur staat dag en nacht in de buitenlucht, waardoor het relatief snel vervuild raakt. Het is daarom belangrijk om het deurblad regelmatig schoon te maken. Helemaal als er vogelpoep op de deur zit. 

Vogelpoep kan de laklaag van de deur namelijk aantasten en daarmee vlekken achterlaten. Laat vogelpoep daarom niet wekenlang op de deur zitten. Zeker als de zon volop schijnt is het niet bevorderlijk voor de laklaag van je garagedeur.

Voor wat betreft de schoonmaakmiddelen die je het beste kunt gebruiken om de garagedeur mee schoon te maken, hebben we maar één advies: groene zeep. Dit schoonmaakmiddel is niet agressief en daardoor ideaal om de garagedeur mee schoon te maken. Voordat je met een spons of doek het deurblad schoon begint te schrobben, is het aan te raden om de deur eerst met een tuinslang af te spuiten. Op die manier voorkom je dat er zandkorrels op je spons of doek komen waarmee je krassen in het deurblad kunt maken.

Je garagedeur laten onderhouden

Het onderhoud van een garagedeur kun je in principe zelf uitvoeren mits je weet hoe je dit moet doen. Met name het vervangen van onderdelen van de garagedeur kan gevaarlijk zijn als je niet op de juiste manier te werk gaat. Besteed het onderhoud aan de garagedeur dan ook uit als je niet goed weet hoe je het moet doen.

Wanneer je wel over voldoende technische kennis beschikt om de garagedeur zelf te onderhouden kun je op internet tal van onderdelen bestellen die je in de meeste gevallen binnen een week in huis hebt. Bekijk hier een voorbeeld van een webshop met een ruim aanbod van garagedeur onderdelen. Op deze website kun je ook een offerte aanvragen als je garagedeur aan vervanging toe is. Het vervangen van een garagedeur is overigens niet iets dat we aanraden om zelf te doen. Garagedeur specialisten hebben hier veel ervaring mee en kunnen het werk niet alleen beter, maar ook sneller uitvoeren waardoor je meer tijd overhoud voor andere leuke dingen. Meer informatie over het vervangen van garagedeuren vind je hier: garagedeurspecialist.nl/garagedeur-vervangen/.