Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Voordelen vloerverwarming

voordelen van vloerverwarming

4 voordelen van vloerverwarming

Waar vloerverwarming ooit een zeldzame luxe was, is dat tegenwoordig wel anders. Vloerverwarming komt steeds vaker voor. Met name in nieuwbouwwoningen. En dat is niet zomaar! Vloerverwarmingen biedt u als bewoner namelijk veel prettige voordelen. In dit blog vertellen we u dan ook graag meer over de 4 voordelen van vloerverwarming.

1: energiebesparend

Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrische vloerverwarming en vloerverwarming die op water werkt. Met beide varianten heeft u een vloerverwarming die op een consistente en efficiënte manier werkt. De traditionele radiator moet verwarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 65 tot 75 graden om een kamer te verwarmen. Vloerverwarming hoeft maar tot 29 graden verwarmt te worden voor hetzelfde effect. U bespaart dus energie met vloerverwarming.

2: makkelijk te gebruiken

Wanneer de vloerverwarming is geïnstalleerd, is er amper onderhoud nodig en er zit levenslange garantie op. U bedient de vloerverwarming makkelijk via een app of een systeem naar wens. Zo verwarmt u gemakkelijk elke gewenste ruimte en zet u de vloerverwarming ook weer uit in elke gewenste ruimte.

3: ruimtebesparend

De ouderwetse verwarming aan de muur neemt nu eenmaal ruimte in beslag. Als u uw huis inricht, moet u hier helaas rekening mee houden. Met een vloerverwarming heeft u dit probleem niet. U kunt zo namelijk meer meubels in uw huis kwijt. Daarnaast hoeft u ook niet langer tegen die radiatoren aan te kijken. Veel mensen ervaren deze toch als minder mooi.

4: veel mogelijke vloercombinaties

Een angst van veel mensen is dat ze met vloerverwarming worden beperkt in de keuze aan vloeren. Dat hoeft gelukkig niet! Vloerverwarming is namelijk te combineren met veel soorten vloeren. Waaronder een:
  • Betonvloer of een natuursteenvloer
  • Gietvloer
  • Keramische vloer
  • Houten vloer
  • Laminaat

Meer weten?

Heeft u na het lezen van dit blog interesse in vloerverwarming? Kies dan altijd voor een echte expert bij u in de buurt. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel ze gerust via ons contactformulier.