Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Alu Stevens

Een rolluik kan zoveel meer voor je betekenen dan alleen de zon buiten houden. Lees hier wat de voordelen van een rolluik precies zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. 

De voordelen van rolluiken

Zonwering, een onderwerp waar rolluiken onderdeel van uitmaken, bestaat uit verschillende opties. Elke soort en maat komt met zijn eigen voor- en nadelen. Zo ook dus de rolluiken. Op Alu Stevens kun je alles lezen over rolluiken en zonwering, maar voor de voordelen van rolluiken kun je hier terecht. 

Privacy: Gezellig tv kijken of samen eten. Het is allemaal heel leuk, totdat mensen naar je binnen beginnen te kijken. Misschien heb je jezelf er ook wel eens op betrapt. Mensen kijken toch vaak automatisch door de ramen van mensen zonder gordijnen. Een rolluik kan in dit geval de oplossing zijn. Het zorgt namelijk voor veel privacy. 

Isolatie: Naast privacy heeft het nog een voordeel. Het is ook een manier om te zorgen voor meer isolatie. Wanneer het hard waait of het erg koud is buiten kun je er voor kiezen om de rolluiken dicht te doen en deze kou ook daadwerkelijk buiten te houden. In de zomer werkt het andersom. Dan houden de rolluiken het zonlicht buiten om de koelte in huis te bewaren. 

Anti-inbraak: Een rolluik ‘openbreken’ is minder makkelijk dan je denkt en ontmoedigt zo inbrekers. De veer blokkeert namelijk en gaat niet verder omhoog. Hierdoor is de kans op ongewenst bezoek minder hoog. 

Alu Stevens

Elektrisch en handmatig

Een ander voordeel van rolluiken heeft te maken met het feit dat ze in verschillende soorten en maten te verkrijgen zijn. Zo ook elektrisch, met een schakelaar, of handmatig. Voor nog meer comfort heb je zelfs de keuze om een rolluik op sensoren aan te schaffen.
Hierdoor kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken en hoef je nooit te denken of je de luiken wel of niet naar beneden gedaan hebt.