Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

3 opties voor een veilige woning

Het is belangrijk om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen. Dit zorgt ervoor dat u met een gerust en veilig gevoel thuis zit. De juiste beveiliging zorgt ervoor dat inbrekers niet binnen kunnen komen. Maar inbrekers zijn niet het enige waar u zichzelf tegen moet beschermen. Ook brandbeveiliging is iets wat u aan zult moeten sluiten om veilig te kunnen wonen. Bent u ook van plan om uw woning zo veilig mogelijk te maken? Wij geven een paar opties die u zelf toe kunt passen. 

Alarm

Een alarm is een hele goede manier om inbrekers af te schrikken. Wanneer een inbreker ziet dat u een alarm heeft in uw woning is de kans groot dat hij niet eens zal proberen om de woning in te gaan. Doet hij dit toch, dan gaat het alarm af. Dit kan een alarm zijn dat veel geluid maakt waardoor de inbrekers waarschijnlijk direct vlucht of het kan juist een stil alarm. Er wordt een melding gemaakt bij de meldkamer en bij de politie en binnen enkele minuten is er iemand bij uw woning om de inbreker te pakken. Natuurlijk wilt u het liefst dat een inbreker niet eens een poging doet om binnen te komen. Het is daarom handig om deurbeveiliging te plaatsen, hierdoor wordt de kans dat zij naar binnen kunnen nog kleiner.

Camera’s

Camera’s in en rondom uw woning hebben eigenlijk hetzelfde effect als een alarm, het schrikt inbrekers af. Wilt u veilig wonen, dan is dit de perfecte optie. Meestal kunt u alle camerabeelden direct vanaf uw telefoon bekijken. Hierdoor heeft u altijd zicht op uw woning en bent u direct op de hoogte als er iets gebeurd terwijl u er niet bent. Ook kunt u ervoor kiezen om de meldkamer toegang te geven tot de camerabeelden zodat ook zij alarm kunnen slaan op het moment dat er iets aan de hand is. 

Rookmelder

Een alarm en een camerasysteem is natuurlijk belangrijk om inbrekers buiten de deur te houden maar u moet uzelf ook beschermen tegen brand. Dit is erg eenvoudig, het enige wat u hoeft te doen is een rookmelder plaatsen of de rookmelder laten plaatsen. Bij het plaatsen van een rookmelder is het vooral erg belangrijk dat u kiest voor een goede plek zodat het alarm direct afgaat als er iets in brand staat. Veel mensen hebben hun rookmelder in de gang hangen, vaak is dit de beste plek. Ook wanneer u al een rookmelder heeft is het slim om deze regelmatig te checken. U moet er altijd zeker van zijn dat hij het doet. Veel rookmelders werken op batterijen, kijk om de zoveel tijd even na of deze het nog doen.