Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

De verschillende soorten rolgordijnen

duo rolgordijn aanbieding

Er zijn diverse rolgordijnen beschikbaar met diverse eigenschappen. Rolgordijnen zijn zeer geliefd en voor ieder interieur is een passend rolgordijn te vinden. Dit artikel geeft informatie over de type rolgordijnen alsmede de bedieningsvormen.

Standaard rolgordijn

Standaard rolgordijnen bestaat uit een rol-doek, deze kan met montagevoetjes op of in het raam worden geplaatst. Daarnaast kan men gebruik maken van extra systemen zoals een spandraad of aluminium geleiders. Standaard rolgordijnen zijn geschikt voor reguliere ramen alsmede een kiepraam.

duo rolgordijn aanbieding

Cassette rolgordijn

De naam cassette heeft dit rolgordijn te danken aan een screen waarin het doek op een nette manier weg wordt gewerkt middels een cassette. Ze bezitten een luxe en nette uitstraling. Door gebruik te maken van extra geleid profielen kan het gordijn op een nette manier langs het raam liggen.

Duo rolgordijn

Duo rolgordijnen hebben 2 doeken bestaande uit verschillende kleurnuances. Hierbij is een doek aanwezig die transparant is en een doek met een donkere kleurnuance. De doeken overlappen elkaar als het ware. Je kan op deze wijze makkelijk je lichtinval in huis regelen. De duo rolgordijnen kunnen zorgen voor licht maar ook voor privacy. Maak gebruik van Webshops die een duo rolgordijn aanbieding hebben, hierdoor wordt de keus voor een duo rolgordijn nog aantrekkelijker.

Handmatige bediening

Vaak wordt gebruik gemaakt van een kralenketting om het rolgordijn te bedienen. De ketting zorgt ervoor dat het doek netjes wordt afgerold en de ketting is vaak gemaakt van metaal of kunststof. Deze manier van bedienen is vaak voordeliger.

Daarnaast is softraise een manier van bedienen waarbij het mechanisme een veer bevat die in het doek zit. Je trekt hierbij aan de onderzijde van het gordijn en het doek gaat eenvoudig omhoog en omlaag. Het bedieningskoord is hierbij nauwelijks tot niet zichtbaar.

Elektrische bediening

Elektrische rolgordijnen zijn van alle gemakken voorzien. De rolgordijnen zijn voorzien van een motor en deze is in het doek-rol geïntegreerd. Door het gebruik van een afstandsbediening of schakelaar kan het gordijn in iedere gewenste positie worden gezet.

Er zijn diverse systemen op de markt waarbij je enkel een commando inspreekt, bijvoorbeeld middels je mobiele telefoon en het rolgordijn neemt de juiste positie aan.