Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Deuren schilderen

Schilder

Het schilderen van je deuren kan zowel onder binnenschilderwerk als buitenschilderwerk vallen. Daarnaast heeft het verven van je deur ook speciale voorbereiding nodig. Als dit niet juist gebeurd kan je later met problemen komen te zitten zoals loslatende verf. Op zoek naar een schilder die je deur kan schilderen?

Hoe moet je deuren schilderen?

Voor het schilderen of herschilderen van je deur heb je verschillende onderdelen nodig voordat je daadwerkelijk kan beginnen. Er is meer nodig dan alleen wat verf en een paar kwasten.

Je hebt de volgende spullen nodig:

·         Grondverf

·         Deurverf

·         Schuurpapier

·         Kwasten

·         Verfbakjes

·         Afplaktape

Houd er rekening mee dat je voor buitendeuren een andere deurverf nodig zult hebben dan voor binnendeuren. Dit komt, omdat de buitendeuren te maken hebben met de verschillende weersomstandigheden.

Naast de spullen die je nodig hebt is er ook nog enige voorbereiding nodig voordat je kan beginnen met het schilderen van je deur.

De volgende voorbereiding is nodig:

1.      De deur moet losgekoppeld worden en al het hang en sluit werk moet er af

2.      De oude verf moet verwijderd worden

3.      De deur moet vetvrij gemaakt worden

4.      De deur moet geschuurd worden

5.      De deur moet opnieuw vetvrij gemaakt worden

Zodra deze voorbereidende stappen gemaakt zijn kan de deur geverfd worden. Eerst moet de grondverf worden aangebracht. Deze verf zorgt ervoor dat de toplaag met de ondergrond in verbinding komt. Schilder deuren altijd van boven naar beneden om druppelwerk te voorkomen.

Als de grondverf eenmaal is aangebracht kan de toplaag ofwel de deurverf worden gebruikt. We raden aan om een droogtijd aan te houden van minimaal 8 uur. Zo voorkom je dat er per ongeluk toch nog natte verf op zit bij het herplaatsen van je deur.

Wat kost het schilderen van deuren?

Voor het schilderen van deuren ben je gemiddeld rond de €70,- tot €110,- per deur. Het schilderen van de binnendeur is goedkoper dan het schilderen van een buitendeur. Je betaalt voor binnenschilderwerk namelijk tussen de €35,- en €40,- per uur. Voor buitenschilderwerk betaal je tussen de €40,- en €50,- per uur.

Schilder

Kostenoverzicht deuren schilderen

SchilderonderdeelPrijs (incl. materialen, verf etc.)
Deuren schilderTussen de €70,- en €110,- per deur
BinnenschilderTussen de €35,- en €40,- per uur
BuitenschilderTussen de €40,- en €50,- per uur

Bespaartips voor het schilderen van deuren

Doe alvast wat voorbereidend werk: door van te voren de deur al los te koppelen en het hang en sluit werk eraf te halen kan de schilder direct aan de gang.

Vergelijk offertes: door verschillende offertes te vergelijken kan je de goedkoopste eruit kiezen.