Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Hier moet je op letten bij een overkapping

Een overkapping, je hebt ongetwijfeld wel eens gezien. Het is een van de makkelijkste manier om je tuin een stuk verfijnder te maken en er een tweede functie aan te geven. In dit klimaat is het namelijk niet altijd mogelijk om in de tuin te zitten. Met een overkapping maak je die mogelijkheid er wel. Dit is mits je natuurlijk een terrasverwarmer neerzet voor de koudere dagen. En overkapping is een van de meest populaire manier om de tuin op te knappen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Maar waar moet je dan opletten?

Producten en materialen

Omdat het hier een overkapping betreft die in de tuin staat, moet je er rekening mee houden dat deze blootgesteld worden aan alle elementen. Dat betekent dat deze in weer, wind, kou en warmte daar zal staan. Het is dan belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Sommige materialen zijn minder duurzaam dan anderen als het aankomt op deze wisselende weersomstandigheden. Andere materialen zijn dan weer heel goed bestand tegen deze diversiteit aan klimatologische factoren. Bakker Buitenleven, een kenner op dit gebied, biedt hierin enige duiding en uitleg. Het gaat immers niet alleen om de materialen die gebruikt worden voor de overkapping, maar ook die eronder worden neergezet. Weet dat voor een geschikt tuincentrum Heemskerk bij uitstek de geschikte plek is.

Wet- en regelgeving

Veel mensen vergeten bij het bouwen van een overkapping dat er ook regels bij komen kijken. Veel mensen denken: het is mijn tuin, zolang ik niemand er mee lastig val is er niks aan de hand. Dat is echter niet het geval. Elke gemeente heeft zo in haar Algemene Plaatselijke Verordening regels staan met betrekking tot de hoogte van aanbouw en de lengte en breedte hiervan. Vergeet ook niet voor aanvang van de bouw overleggen met de buren of ze in ieder geval op de hoogte te stellen.