Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Hoe reinig je rolgordijnen?

Somfy.be heeft veel rolgordijnen op voorraad. 

Heb te maken met vieze rolgordijnen en wil je deze schoonmaken? Dan kun je een aantal dingen doen. Rolgordijnen zijn erg handig en kunnen hiernaast ook erg stijlvol zijn. Dit geldt echter enkel wanneer je rolgordijnen schoon zijn. Je wilt daarom wel zorgen dat je in je huis schone rolgordijnen hebt. Een schoon huishouden ziet er niet schoon uit met vieze rolgordijnen. 

Rolgordijnen makkelijk schoonmaken

Om de rolgordijnen makkelijk schoon te maken kun je de rolgordijnen als geheel van de muur halen. Je kunt de rolgordijnen dan als geheel is een bad met lauw water leggen om ze te laten weken. Het vuil wordt dan uit het de rolgordijnen getrokken. Ben je niet van plan om deze moeite te nemen voor het schoonmaken van een rolgordijn, dan kun je er ook voor kiezen om eerst de rolgordijnen vrij te maken van stof. Vervolgens kun je met behulp van een allesreiniger en een borsteltje de rolgordijnen schoonmaken. Aan het einde van het schoonmaken kun je met lauw water en een doekje het rolgordijn schoonmaken.  

Hoe maak je rolgordijnen schoon?

Hoe pak je het schoonmaken van een rolgordijn dan aan? Ten eerste kun je zorgen voor het maken van een sopje met lauw water. Aan dit sopje voeg je ook wat wasmiddel of ander reinigingsmiddel toe, maar pas wel op dat je niet met te sterke reinigende middelen aan de gang gaat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je de rolgordijnen beschadigt. Als je het sopje voor elkaar hebt kun je beginnen met het schrobben van je rolgordijnen. Ook kun je koorden van het rolgordijn schoonmaken als deze ook een schoonmaak kunnen gebruiken. 

Het reinigen van je rolgordijnen geeft direct al een hele andere uitstraling aan je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Vieze rolgordijnen laten de rest van het interieur ook al snel smerig lijken. Zorg dus dat je goed weet hoe je de rolgordijnen moet schoonmaken. Dit geeft een fris effect en zorgt er voor dat je hele interieur schoon lijkt en schoon blijft.