Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Snel huis verkopen met deze tips

Ben je van plan om een nieuw huis te kopen? Dan moet je natuurlijk eerst je oude huis verkopen en moet je dit goed aanpakken. In veel gevallen wil je vooral snel huis verkopen, zodat je ook snel kunt intrekken in je nieuwe stulpje. Snel huis verkopen is echter niet makkelijk en je moet goed kijken naar bepaalde factoren die van belang zijn bij het verkopen van een huis. Hoe verkoop je een huis? Zijn er dingen die binnen het huis veranderd moeten worden? Hoe bepaal ik de verkoopprijs van mijn woning? In dit artikel beantwoorden we deze vragen en kun je erachter komen, hoe je het beste je huis kunt verkopen.

Snel huis verkopen: Bepaal de vraagprijs

Snel huis verkopen kun je pas doen als je de vraagprijs van je woning bepaald hebt. Hoe doe je dit? En wat brengt je woning nu echt op? Het beste is dat je dit niet zelf bepaald, maar vooral de hulp inschakelt van een professional. Met een professional bedoel ik natuurlijk een opkoper en kan deze je deskundig advies geven. Een opkoper heeft namelijk veel verstand van taxaties en kan op deze manier je huis goed taxeren. Daarbij wordt er ook gekeken naar de woningmarkt en bepaald dit ook de vraagprijs van de woning. Zet nooit je woning voor veel meer in de markt, dit kan namelijk potentiële kopers afschrikken. Je kunt er natuurlijk wel wat boven staan, maar het is van belang dat je open staat voor onderhandelingen. Heb je een aanbouw in de tuin? Meldt dit aan de opkoper en zorg ervoor dat hij dit ook controleert, vaak verhoogt dit de vraagprijs

Maak je woning schoon

Staat je huis al te koop en zijn er potentiële kopers die komen voor een bezichtiging, dan wil je ervoor zorgen dat je woning opgeruimd is! Je huis wordt namelijk niet gekocht als het een rotzooi is en hierdoor kunnen de kopers niet iedere ruimte goed bekijken. Zorg ervoor dat alles opgeruimd is en kijk ook goed naar de badkamer en de keuken. Alle vlekken en vuiligheden moeten worden weggehaald, zodat dit niet gezien kan worden door de kopers. Berg je persoonlijke spullen en andere objecten die er niet toe doen tijdelijk op, bijvoorbeeld een berging waar niet in wordt gekeken.

Foto’s maken

Als je een advertentie ziet van een te koop aangeboden huis, zie je vaak veel foto’s. Deze foto’s zien er vaak professioneel uit en is dit ook van belang voor je eigen huis. Door middel van duidelijke professionele foto’s kun je snel huis verkopen. Een foto waar je weinig op kunt zien is niet ideaal en potentiële kopers vinden dit echt een afknapper. Zorg voor foto’s van een hele ruimte en laat niet alleen een deel van de ruimte zien. Ben je slecht in het maken van foto’s en heb je geen hoge kwaliteit camera? Schakel dan een beroepsfotograaf in die professionele foto’s maak van de woning. Je wilt letterlijk alles in de foto’s opnemen, niet een kamer mag worden overgeslagen.