Wonen in Stijl

Woonstijl en Inspiratie

Waarom kiezen voor een rond vloerkleed?

rond vloerkleed kopen

Praktisch bijna iedereen bezit een woon- of werkruimte die is opgebouwd uit rechte lijnen en rechte hoeken. Meestal wordt die keuze onbewust gedaan omdat de meubels of kantoorinrichting ook bestaat uit rechtlijnige of vierkante objecten. De meesten onder ons hebben de neiging om dan deze lijnen als maatvoering te gebruiken als het om tapijtkeuze gaat. Je zou zeggen dat het een voor de hand liggende keuze is. Wat vaak vergeten wordt is dat mensen die een rond vloerkleed kopen een hoop aandacht en gevoel geven aan vierkante interieurs.

rond vloerkleed kopen

Wat doet een rond vloerkleed met je interieur?

Degene die een rond vloerkleed kopen compenseren op een creatieve manier de rechthoekige en lineaire karakter van deuropeningen, muren, vloeren en meubels. Het samenbrengen en creëren van een goede stijl met een rond vloerkleed zal een succesvolle uitstraling geven. Door de ronde vorm zullen de andere elementen vorm krijgen zonder er overdreven uit te zien.

Wanneer de architectuur of een element daarin gebogen is, kun je het best een rond vloerkleed te nemen. Creëer een sterke harmonie wanneer je het kunt combineren met cirkelvormig plafond details, een ronde kamer of zitmeubelen met meer ronding. Je zult merken dat het een rijk gevoel van luxe en karakter uitstraalt, waarbij de toon ligt op warmte en textuur.

Een rond vloerkleed kopen is bij sommige meubels verplicht

Wanneer je ronde of gebogen meubels hebt, zoals een ronde eet- of salontafel, een bank met een ronding, of ronde plafondlamp, dan heb je een interieur waarbij een rond vloerkleed de perfecte aanvulling is. Hoe de situatie van het interieur ook is, met een goed gecentreerd vloerkleed breng je harmonie in een ruimte. Ontwerpers gebruiken vaak ronde vloerkleden om een ruimte groter te laten lijken.

Het is dan ook de beste oplossing om een kleine kamer visueel te openen. De ronde lijn van het vloerkleed zorgt ervoor dat het oog geen einde ziet, hierdoor geeft het brein onbewust een ruimtelijk gevoel weer, doordat het visueel niet ingesloten zit. Het effect hiervan komt het meest tot zijn recht in een kleinere kamer, het vloerkleed zorgt dan voor de volmaakte disharmonie in de vierkante ruimte. Kortom: Een rond vloerkleed is een echte blikvanger.